7 tips för att skriva SEO-vänligt


31 mars 2023In Hemsidor & Web
Att skriva SEO-vänligt innehåll är en viktig faktor för att din hemsida ska ranka högre upp i sökmotorresultaten. Genom att använda rätt tekniker kan du göra ditt innehåll mer synligt för sökmotorer och öka trafiken till din webbplats. Men hur skriver du SEO-vänligt innehåll? Vi listar några tips du kan ta med dig för att komma igång.

Nedan listar vi 7 tips för att skriva SEO-vänligt.

7 tips för att skriva SEO-vänligt innehåll
Bestäm dina sökord

För att skriva SEO-vänligt innehåll är det viktigt att förstå vilka sökord som är relevanta för din webbplats. Det finns många verktyg du kan använda för att hjälpa dig med detta, som exempelvis Google Keyword Planner, Ahrefs eller SEMrush. Genom att söka efter relevanta sökord kan du få en bättre förståelse för vad din målgrupp söker efter och vilka termer som bäst beskriver ditt innehåll.

Skapa en tydlig struktur

Ditt innehåll bör vara organiserat och lätt att navigera. Skapa en tydlig struktur med hjälp av rubriker, stycken och punktlistor. Detta gör det enklare för både läsare och sökmotorer att förstå vad ditt innehåll handlar om.

Använd sökorden i rätt proportion

Dina sökord bör användas på ett naturligt sätt i ditt innehåll, men var försiktig med att överanvända dem. För mycket av sökord kan anses som spam av sökmotorerna. En bra riktlinje är att använda sökordet ungefär en till tre gånger per 100 ord.

Skriv kvalitativt innehåll

Skriv innehåll som är informativt, relevant och engagerande för din målgrupp. Ju mer värdefullt ditt innehåll är, desto mer sannolikt är det att det kommer att delas och länkas till, vilket ökar din sökmotorranking.

Optimera dina bilder

Bilder kan hjälpa till att göra ditt innehåll mer attraktivt och engagerande för läsare, men det är också viktigt att optimera dem för sökmotorer. Använd relevanta filnamn och alt-taggar som beskriver vad bilden föreställer.

Använd interna länkar

Interna länkar gör det enklare för sökmotorerna att indexera din webbplats. Detta hjälper även dina läsare att hitta annat relevant innehåll på din webbplats.

Använd externa länkar

Genom att använda externa länkar till kvalitativa källor visa du att ditt innehåll är baserat på trovärdiga källor. Detta kan också hjälpa till att öka din sökmotorranking.

Följ dessa steg för att skapa SEO-vänligt innehåll som rankar högre i sökmotorn. Kom också ihåg att skriva för människor och inte bara för sökmotorer.

 

Behöver du hjälp med din marknadsföring? Reklam&Co är en kreativ och digital byrå i Motala. Sedan 2018 har vi skapat innovativa lösningar för företag, både i och utanför Östergötland. Vi erbjuder ett helhetskoncept med allt du behöver för marknadsföra dig digitalt. Kontakta oss så hjälper vi dig.