Bästa tiden att publicera inlägg på Instagram 2023


Vilken tid som är bäst att publicera inlägg på har under åren skapat stor debatt på sociala medier. Därför har Later som är ett av de ledande företagen inom schemaläggning och hantering av sociala medier äntligen tagit reda på fakta i en stor studie. I studien har de analyserat 11 miljoner inlägg på Instagram för att få reda på när du bör publicera för att få bäst interaktion och räckvidd på dina inlägg. Så vilken är bästa tiden att publicera inlägg på Instagram 2023?

Resultatet förvånar dig säkert.. Men bästa tiden att publicera inlägg på Instagram 2023 är klockan 04:00!

Användare interagerar helst med innehåll publicerat tidigt på morgonen

Genom att publicera dina inlägg tidigt på morgonen drar du fördel av att konkurrensen är mindre. Tack vare detta kommer dyka upp i flödet hos de användare som ”morgonscrollar” – även om det är flera timmar efter att inlägget delades. Användarna verkar också vara mer benägna att interagera i större utsträckning med detta innehåll.

Schemalägg ditt innehåll så slipper du sätta alarm

För att slippa sätta alarm på 04:00 så finns det en enkel lösning – schemalägg ditt innehåll. Läs mer om schemaläggning och vilka verktyg vi rekommenderar här.

Vilken är bästa dagen att publicera på?

Måndag, klockan 05:00.

Sämsta dagen att publicera på?

Söndag

Bästa tiden att publicera på utifrån dag?

Måndag 05:00
Tisdag 07:00
Onsdag 03:00
Torsdag 03:00
Fredag 07:00
Lördag 01:00
Söndag 01:00

Vad gör jag om det inte fungerar?

Skapa innehåll som inspirerar, engagerar, utbildar eller underhåller. Är inte ditt innehåll tillräckligt bra så spelar det ingen roll när du publicerar det.

Något du inte får glömma är att det inte finns ett facit för allt inom digital marknadsföring. Detta innebär att du måste testa dig fram för att se vad som fungerar för dig. Studier i all ära men vi brukar alltid rekommendera att A/B-testa – Vilket innebär att du helt enkelt testar två olika varianter av någonting för att se vad som fungerar bäst.

 

Behöver du hjälp med din marknadsföring? Reklam&Co är en kreativ och digital byrå i Motala. Sedan 2018 har vi skapat innovativa lösningar för företag, både i och utanför Östergötland. Vi erbjuder ett helhetskoncept med allt du behöver för marknadsföra dig digitalt. Kontakta oss så hjälper vi dig.