Förbättra din e-postsignatur med dessa tips


8 februari 2023In Digital Marknadsföring
Det är förvånansvärt många människor som inte har en fullständig e-postsignatur. Med hjälp av en e-postsignatur kan du förmedla viktiga kontaktuppgifter, dela externa länkar och bygga varumärke. Känner du dig träffad? Förbättra din e-postsignatur med dessa tips.

Nedan listar vi 5 tips för att förbättra din e-postsignatur

5 tips för en bättre e-postsignatur
Vänlig hälsningsfras och tydlig avsändare

I toppen på e-postsignaturen rekommenderar vi att du har en sluthälsning. Exempelvis ”Vänliga hälsningar, Felix” så du slipper skriva det i varje enskilt mejl. Efter sluthälsningen bör du inkludera din logotyp tillsammans med företagsnamnet för extra tydlighet.

Relevanta kontaktuppgifter

Inkludera gärna de mest efterfrågade kontaktuppgifterna bland dina kunder. Undvik att inkludera mindre viktiga kontaktuppgifter som kunderna annars kan hitta på dina andra kanaler. Gör länkarna klickbara så det går snabbt att ta kontakt med dig. Glöm inte att länka din hemsida.

Länka till dina sociala kanaler

Lägg till länkar till dina sociala kanaler så kunderna enkelt ta del av mer från din verksamhet. Med det i åtanke bör du fokusera på de kanaler där du och ditt företag är mest aktiva (eller där du önskar fler följare).

Lyft erbjudanden eller saker du vill nå ut med

Här kan du välja att arbeta med en länk som är aktuell för säsongen, kampanjperioden eller aktualiteten. Exempel på länkar kan vara: Företagsfilm, en rabattkod, prenumerera på nyhetsbrev, en mässa du ska delta vid, en podcast eller en stor nyhet.

Inkludera en mail-banner

Att inkludera en mail-banner i sin e-postsignatur är ett sätt att påkalla ytterligare uppmärksamhet. Denna kan användas som en uppmaning(eller CTA som vi brukar kalla det). En mail-banner går även den att göra klickbar likt en vanlig länk. Tack vare en mail-banner kommer alla dina mail se professionella ut.

Här är ett exempel på hur en sådan kan se ut:

 

Behöver du hjälp att se över din e-postsignatur eller kanske en schysst mail-banner? Reklam&Co är en kreativ och digital byrå i Motala. Sedan 2018 har vi skapat innovativa lösningar för företag, både i och utanför Östergötland. Vi erbjuder ett helhetskoncept med allt du behöver för marknadsföra dig digitalt. Kontakta oss så hjälper vi dig.