Ligger din hemsida nere?


29 november 2022In Hemsidor & Web
Under de senaste veckorna har många uppmärksammat att deras hemsidor ligger nere och inte går att nå. Det kan bero på olika faktorer, men troligen för att sidan inte är uppdaterad och har en gammal php-version. Nedan kan du läsa om php och hur du kan se vilken version du har.

Nyligen har PHP versionen 7.4 tagits bort från flera leverantörers servrar. För att lösa problemet kommer du behöva uppdatera din hemsida till förslagsvis PHP-version 8.0. Fördelarna med att uppgradera till en nyare PHP-version är bland annat högre säkerhet och bättre prestanda.

PHP-versionen uppdateras ständigt för att täcka säkerhetsbrister och buggar. Om du fortsätter att använda en version av PHP som inte längre granskas uppdateras och underhålls, riskerar din webbplats att äventyras. Nyare versioner av PHP är alltid säkrare och effektivare än äldre versioner. WordPress kräver också en nyare version av PHP för att fungera.

Varför ska du uppgradera din WordPress-webbplats PHP-version?

Precis som du uppdaterar själva WordPress för att skydda mot säkerhetsproblem bör du göra detsamma med PHP. Dessutom ökar PHP-uppdateringar hastigheten avsevärt. PHP 7.0 var ett stort steg framåt – mer än dubbelt så mycket prestanda jämfört med 5.6. Med varje ny version sker prestandaförbättringar jämfört med den tidigare versionen.

Är du osäker på vilken version av PHP du använder?

Du kan kontrollera detta på din wordpress-hemsida genom menyn Verktyg, Hälsokontroll och sen server.

Behöver du hjälp att få tillbaka eller uppdatera din hemsida? Vi hjälper dig! Vi erbjuder även ett driftsäkert webbhotell och serviceavtal för hemsidan. Vårt webbhotell har en garanterad upptid på 99,6% men en faktiskt upptid på 99,9%. Det menas att du kan känna dig trygg med din hemsidas drift och tillgänglighet.

Kontakta Verner tel: 072 369 44 55