Varför videomarknadsföring? Ökat engangemang och konvertering


I dagens digitala tidsålder har videomaterial blivit ett av de mest effektiva sätten att nå och engagera konsumenter. Från sociala medier till webbplatser och till och med genom e-postmarknadsföring har videomaterial visat sig vara ett kraftfullt verktyg för företag i alla storlekar. I den här artikeln kommer vi att utforska två stora fördelar med videomarknadsföring.

Kraften i videomarknadsföring: Varför ditt företag behöver använda sig av detta.

Ökat engagemang

En av de största fördelarna med videomarknadsföring är dess förmåga att öka engagemang. Videomaterial är en mycket engagerande form av innehåll som kan fånga tittarnas uppmärksamhet och hålla dem intresserade. Detta beror på att videomaterial kombinerar flera former av media, såsom visuella, ljud- och textelement, som skapar en upplevelse som en bild inte klarar av.

En studie från HubSpot visar att videomaterial är den mest föredragna typen av innehåll av konsumenter. Studien fann att 54% av konsumenterna vill se mer videomaterial från varumärken de stödjer. Dessutom är videomaterial mer benägna att delas än andra typer av innehåll, vilket gör det till ett kraftfullt verktyg för att öka varumärkeskännedomen.

Förbättrad konvertering

Videomarknadsföring kan också ha en betydande effekt på ditt företags konverteringsgrad. Studier har visat att om du lägger till en video på din webbplats kan det öka chanserna till konvertering med upp till 80%. Detta beror på att videomaterial kan hjälpa dig att berätta en historia och visa upp dina produkter eller tjänster på ett sätt som är mer engagerande än traditionell text och bild.

Till exempel kan en demonstrationsvideo av en produkt visa kunder hur din produkt fungerar och det kan betona dess fördelar, vilket kan öka chanserna till försäljning. På samma sätt kan en video av en kundrecension övertyga konsumenterna och öka förtroendet för dina produkter eller tjänster.

Det ingen anledning till att inte testa på denna typ av innehåll. Så ge det en chans och mät vad det ger för resultat. Lycka till!

 

Behöver du hjälp med din marknadsföring? Reklam&Co är en kreativ och digital byrå i Motala. Sedan 2018 har vi skapat innovativa lösningar för företag, både i och utanför Östergötland. Vi erbjuder ett helhetskoncept med allt du behöver för marknadsföra dig digitalt. Kontakta oss så hjälper vi dig.