Bästa tiden att publicera inlägg på sociala medier 2024


16 januari 2024In Hemsidor & Web, Sociala Medier

För att få bättre synlighet på sociala medier behöver företag skapa engagerande innehåll. Det är inte bara kvaliteten på materialet och dess anpassning till målgruppen som är viktiga faktorer, utan även rätt tajming. Vilka tider är lämpliga för publicering på sociala medier egentligen? Vi går igenom det nedan!

Bra att veta

Det är viktigt att du lär dig hur din målgrupp använder sina sociala medier och vart i världen de befinner sig för att se vilka tider du ska publicera. För att ta reda på optimala tidpunkter för ditt innehåll på Instagram kan du använda plattformens statistikverktyg. Där hittar du information om dina följare och de tidsintervaller då ditt konto får mest besök.

Testa dig fram

Var inte rädd för att testa dig fram. Ett sätt är att genomföra ett test där du postar inlägg vid olika tidpunkter för att identifiera de mest effektiva under en kortare period. Genom att regelbundet testa olika tider och analysera din statistik kan du anpassa ditt publiceringsschema och fatta välgrundade beslut.

Tänk på att användarnas beteenden kan förändras, så kontinuerlig uppföljning är viktig för att hålla dig aktuell. En annan viktig del att tänka på är att skapa innehåll som inspirerar, engagerar, utbildar eller underhåller. Är inte ditt innehåll tillräckligt bra så spelar det ingen roll när du publicerar det.

Vilken är egentligen den bästa tiden att publicera inlägg på sociala medier? Nedan listar vi de populäraste plattformarna & dess bästa tider:

TikTok

För dem som strävar efter att maximera sin närvaro på TikTok är det viktigt att ta hänsyn till optimala tidpunkter för publicering. Enligt rekommendationer är tisdag, torsdag och fredag de bästa dagarna för att nå ut till målgruppen. När det gäller tiderna är de mest gynnsamma tidpunkterna för publicering mellan 08:00 – 09:00, midnatt samt 04:00 – 05:00. Kom ihåg att kontinuitet är viktigt på TikTok, publicera därför ofta här!

Instagram

På Instagram krävs hög kvalitet på bilder och rörligt material, vilket gör det till en kanal där det visuella väger tyngre än på många andra plattformar. Dessutom är möjligheten att nå en bredare publik på Instagram jämfört med Facebook markant, särskilt om företaget stöder sin närvaro genom annonsering.

När det gäller publiceringstider finns det optimala tidpunkter att beakta för att maximera engagemanget. De bästa dagarna för att publicera vanliga inlägg är främst på tisdagar. När det gäller tidpunkter, visar statistik att de mest framgångsrika tiderna är klockan 04:00 och 07:00, medan engagemanget generellt sett är högt från 08:00 till 21:00.

För inlägg av typen ”reels” finns det också särskilda rekommendationer. De bästa dagarna att publicera reels är från måndag till torsdag. Optimala tidpunkter för publicering av reels är klockan 04:00 och 09:00 till 12:00.

Facebook

När det gäller att optimera publiceringen av innehåll på Facebook finns det några viktiga tidpunkter att beakta. De bästa dagarna för att nå ut till målgruppen sträcker sig från tisdag till lördag. Optimala publiceringstider är mellan 08.00 och 09.00 för bästa synlighet och mellan 11.00 och 15.00 för att maximera gilla-markeringar och delningar.

LinkedIn

För att maximera effekten av innehållet är det viktigt att överväga bästa dagar och tider för publicering. Enligt rekommendationer är tisdag till torsdag optimala dagar för att nå målgruppen på LinkedIn. När det gäller tidpunkterna är det mest fördelaktigt att publicera innehåll mellan 07:00 – 08:00 och 12:00 – 21:00.

Specifikt pekas tisdagar klockan 10-11 ut som den mest gynnsamma tiden för publicering.

Schemalägg ditt innehåll så slipper du sätta alarm

För att slippa sätta alarm på 04:00 så finns det en enkel lösning – schemalägg ditt innehåll. Läs mer om schemaläggning och vilka verktyg vi rekommenderar här.

Behöver du hjälp med din marknadsföring eller med era sociala medier? Läs mer om vår tjänst ”Din Marknadskoordinator” här.

Reklam & Co är en kreativ och digital byrå i Motala. Sedan 2018 har vi skapat innovativa lösningar för företag, både i och utanför Östergötland. Vi erbjuder ett helhetskoncept med allt du behöver för marknadsföra dig digitalt. Kontakta oss så hjälper vi dig.