5 sätt att engagera sig i sociala medier


Sociala medier är en viktig del i dagens digitala marknadsföring och det är viktigt att veta hur man ska använda dem på ett effektivt sätt. Marknadsföring är en tvåvägskommunikation som man kan likna med en dejt. Ingen vill höra dig prata om endast dig själv. För att öka ditt engagemang på sociala medier och skapa en starkare relation till dina följare kan du använda dig av 5 olika knep. Men vilka är dessa?

Nedan listar vi 5 sätt att engagera sig i sociala medier.

5 sätt att engagera sig i sociala medier
Var interaktiv

Ett av de bästa sätten att engagera sig på sociala medier är att vara interaktiv. Därför bör du slänga iväg en like på andras inlägg, svara på kommentarer, ställa frågor och starta diskussioner. Genom att göra detta visar du att du är närvarande och uppmärksam på din publik.

Skapa användargenererat innehåll

Att skapa användargenererat innehåll är ett annat effektivt sätt att engagera sig på sociala medier. Be dina följare att skicka in bilder eller videor som relaterar till din produkt eller tjänst och dela sedan dessa inlägg på din plattform. Detta gör att dina följare känner sig involverade och det skapar också mer autentiskt innehåll för din plattform.

Svara på DM’s

Svara på alla dina DM’s. Här har du ett gyllene tillfälle att bygga relation med din målgrupp och lära känna dessa ytterligare. Detta kommer vara uppskattat. Så ta dig tiden.

Sänd live

Få gör detta konstigt nog men det är ett väldigt bra sätt att ha direktkontakt med dina följare. Ha en Q&A, låt följarna få följa med på en rundtur runt kontoret, dela ett värdefullt tips. Det finns stora möjligheter med att sända live och det engagerar din publik.

Ge värdefullt innehåll

För att öka ditt engagemang på sociala medier är det viktigt att ge värdefullt innehåll till din publik. Därför bör du dela intressanta artiklar eller tips och tricks som är relevanta för din bransch eller produkt. På så sätt kommer din publik att uppskatta ditt innehåll och vara mer benägna att engagera sig i det. Ingen vill följa någon som bara försöker sälja.

 

Behöver du hjälp med din marknadsföring? Reklam & Co är en kreativ och digital byrå i Motala. Sedan 2018 har vi skapat innovativa lösningar för företag, både i och utanför Östergötland. Vi erbjuder ett helhetskoncept med allt du behöver för marknadsföra dig digitalt. Kontakta oss så hjälper vi dig.